Medische Fitness

Kyara • apr. 12, 2023

In onze praktijk bieden wij medisch fitness abonnementen aan. Dit abonnement is bedoeld voor mensen die in een veilige omgeving willen trainen vanuit een persoonlijk schema gemaakt door de fysiotherapeut. Een medisch fitness traject wordt altijd voor 3 maanden afgesloten. Je begint met een intake afspraak, waarbij er in overleg met jou een passend schema voor je wordt gemaakt met een fysiotherapeut.


We delen graag de ervaringen van degenen die al bij ons trainen!


Waarom ben je begonnen met Medisch Fitness?


Paula, die al langer dan 1,5 jaar bij ons traint: “Ik ben begonnen met Medisch Fitness, doordat ik na een traumatisch ongeval na een knieoperatie onder begeleiding moest gaan sporten.”


Marije, die een aantal maanden bij ons traint: “In eerste instantie was de training bedoeld als revalidatie van mijn knieoperatie (voorste kruisband reconstructie). Deze blessure was ontstaan tijdens een hockeywedstrijd. Inmiddels is de training nu om fit te blijven naast het hockeyen, dus vooral fijn als extra krachttraining.”


Jennifer, die ook een aantal maanden bij ons traint: “Vanwege het feit dat ik heupdysplasie heb én heupslijtage al aan het optreden is, ben ik i.v.m. pijnklachten onder behandeling bij een orthopeed. Hij heeft me uitgelegd en geadviseerd om core-oefeningen te doen. Hij heeft me daarbij gezegd dat ik mijn core permanent zal moeten onderhouden (sterk zal moeten houden). Dit is de reden dat ik deelneem aan medisch fitness.”


Hoe ziet je training eruit?


Paula: “Iedere 6 weken krijg ik een nieuw schema met oefeningen gericht op het letsel en voor mijn algehele fitheid. Ik start met cardio zoals fietsen, crosstrainer of roeien daarna doe ik tal van krachtoefeningen gebaseerd op mijn doel (arm, benen, buik) en tussendoor nog een cardio oefening. De totale training duurt ongeveer 1 uur.”


Marije: “De training is elke week heel wisselend. Ik start met warm fietsen. Dan een korte warming up van ongeveer 10 min. En dan volgt een pittige training met kracht, dat wordt afgewisseld met een oefening voor je uithoudingsvermogen, zoals touwtjespringen om je hartslag even omhoog te krijgen. De krachttraining bestaat voornamelijk uit core, armen en benen.”


Jennifer: “Ik train iedere dinsdag en donderdag. De oefeningen die ik doe bestaan uit cardio en krachttraining, balans en coördinatie. De focus ligt hierbij op mijn core, maar ook de armen (en zo) worden niet overgeslagen.”


Waarom zou je medisch fitness aanraden aan anderen?


Paula: “Ik zou medisch fitness zeker aan iedereen aanraden, omdat je dan zeker weet dat je de juiste oefeningen doet, passend bij je eigen doel en lichamelijke kunnen. Je wordt begeleid en weet zeker dat je de oefeningen goed en verantwoord uitvoert. Daarnaast heb je ook meer een stok achter de deur om te gaan sporten en je doel te bereiken.”


Marije: “Bij Sport+ wordt je professioneel begeleid door een van de aanwezige fysiotherapeuten. Mocht je ergens last van hebben, zullen de oefeningen hierop aangepast worden, waardoor de kans op blessures zo klein mogelijk blijft. Het is een fijne grote ruimte, dus iedereen kan hier terecht. Van jong tot oud.”


Jennifer: “Ik zou medisch fitness aanraden omdat het supergezond en leuk is. Je bent op een leuke gevarieerde manier aan het trainen en maakt daarbij je lichaam sterk.”

Nog niet helemaal overtuigd? Je kan altijd even bellen of een keertje langskomen voor een vrijblijvende rondleiding! Kijk vooral ook even op onze pagina over Medisch Fitness voor meer informatie!

Training onder begeleiding van een fysiotherapeut
door Robin Vrancken 13 mei, 2024
Er is sprake van ketenproblematiek als je pijnklachten hebt die veroorzaakt worden door een andere klacht elders in jouw lichaam. Bijvoorbeeld door eerder opgelopen klachten na een botbreuk, spierblessure of operaties.
door Robin Vrancken 03 mei, 2024
Ben je benieuwd of groepstraining iets voor jou is? Lees hier meer over de 5 voordelen van groepstraining!
Buiten sporten met een kettlebell
door Noa 14 jun., 2023
Warmte kan ons lichaam op verschillende manieren beïnvloeden en het is belangrijk om te weten hoe je veilig kunt sporten bij hoge temperaturen om uitdroging en andere risico's te voorkomen.
Behandeling door een manueel therapeut
door Kyara 08 mei, 2023
Manuele therapie is erg geschikt voor mensen met beweging gerelateerde klachten. Zo kan manuele therapie helpen bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of de zenuwen.
Warming-up en cooling down oefeningen
door Kyara 12 apr., 2023
Eerst even opwarmen, daarna keihard aan de slag en dan nog even afkoelen. De eerste en/of de laatste stap mag niet worden overgeslagen!
Fysiotherapeut controleert houding van de rug
door Kyara 19 feb., 2023
Denk je dat je een verkeerde houding hebt of heb je er zelfs al klachten van, dan is het handig om aan de bel te trekken en even langs een fysio te gaan.
Oefeningen in de sportzaal
door Kyara 16 jan., 2023
Om te trainen heb je energie nodig. In het lichaam kan energie uit verschillende energiesystemen in het lichaam komen.
Gewricht bij de pols behandelen door een manueel therapeut
door Kyara 14 dec., 2022
Van zorgverzekering wisselen! Je kan altijd even puzzelen welk pakket het beste bij jou past.
Krachttraining met gewicht heffen
door Thomas 07 dec., 2022
Belasting en belastbaarheid zijn belangrijk bij een blessure. Balans tussen deze twee begrippen zijn het belangrijkst.
Een foto van bindweefsel herstel ingezoomd
door Kyara 07 nov., 2022
In ons lichaam komt op allerlei plekken bindweefsel voor. Dit weefsel kan op verschillende manieren kapot gaan, maar herstelt zich wel altijd volgens dezelfde fases.
Meer posts
Share by: